sv.onlinewebcreations.com

Marknadsföringens heliga grader, 1: 1-marknadsföring, presenteras ofta som det ultimata beviset att Internet skiljer sig från en traditionell marknadsföringskanal. Endast på Internet kan du som företag skapa ett varmt och meningsfullt förhållande med din kund, precis som bakaren och skomakaren brukade ha det.

Vill kunderna verkligen gå in i ett förhållande med dammsugare tillverkaren? Reinier Evers om en av missförstånden kring 1: 1 marknadsföring.

Med varje interaktion med kunden kan du nu effektivt samla in och lagra data så att du kan släppa en ström av anpassade erbjudanden på det nya förhållandet.

Men tidigare har du inte valt konsumenten från tusentals produkter och leverantörer, och i det nuvarande överblicket är tanken att ha ett interaktivt, anpassat och personligt förhållande med din dammsugare tillverkare och din telefonleverantör och din HEMA och din husdjurspersonal och din matleverantör och din optiker nog att aldrig kontrollera ditt e-mail igen.

Vad vill konsumenterna ha på nätet? Bekvämlighet och minimal whining och krångel. Ingen e-post med ett erbjudande på 75 cent rabatt på en dammsuga eftersom tillverkaren råkar veta att du har köpt en dammsugare, men en exklusiv plats där du anger serienummeret för din dammsugare klockan 11 och nästa dag du sätt rätt dammsugare påsar i brevlåda.

Om Internet snart blir en integrerad del av det dagliga livet kommer dessa företag att vinna och låta sina kunder göra vardagen enklare och effektivare. Och i många fall kan detta ske genom att gå in i bakgrunden och underlätta istället för att kontinuerligt ta initiativet.

(Reinier Evers arbetade som koncernchefstrategi på Agency.com i New York och håller nu på att inrätta ett e-handelsföretag i London.)

Top