sv.onlinewebcreations.com

Innovativ en-mot-en-marknadsföring är framtiden. Detta demonstreras av online-modeplattformen Glamour Sales, som når sina kinesiska kunder direkt via WeChat-appen. Webpower gjorde det möjligt och ser jämförbara möjligheter för europeiska företag.

Glamour Sales är den största kinesiska e-handelsplattformen för lyxmärken i mode och livsstil. Startat 2010, har det nu 2, 5 miljoner kunder med en online profil. Detta antal växer med cirka 2500 varje dag. Glamour Sales ser försäljningsökningen eftersom det tog ett stort steg mot kinesiska kunder med hjälp av webpower. Idag kan han kommunicera en-mot-ett med företaget via sin smartphone.

Glamour Sales har grundligt analyserat databasen med onlineprofiler för att göra detta drag. Profilerna är segmenterade på grundval av demografiska data, även baserat på köphistorik, intressen och klickbeteende. Kundresan kan övervakas med verktyg från webpower.

Detta vetenskapliga och strukturerade tillvägagångssätt gör det möjligt för Glamour Sales att bygga en direkt bro till kunden. Personliga meddelanden skickas med en genomtänkt förändring via e-post, SMS och speciellt WeChat. WeChat ligger mitt i WhatsApp och Facebook och har mer än 350 miljoner användare. På deras WeChat får Glamour Sales-kunder till exempel rabattkoder eller delar nya samlingar med andra. Framför allt kan de ingå en en-till-en-dialog med företaget.

Resultatet av detta tillvägagångssätt är väldigt konkret: avkastningen på e-postmarknadsföring ökade med så mycket som 125 procent och trafiken till webbplatsen med 44 procent.

Det är ingen slump att denna innovativa kurs manifesteras exakt i Kina. Detta land är i full gång inom området för modern en-till-en-marknadsföring. Även detaljhandelsgiganter som Alibaba vet hur man tillämpar sådana innovationer trots enorma volymer.

Enligt webpower lockar dessa möjligheter också europeiska spelare. Innovativ en-till-en-marknadsföring är lätt att passa in i din flerkanals strategi med verktygen för webpower. Tack vare mobila innovationer blir vägen till kunden alltmer fri. Webpower hjälper företag att ta denna väg med övertygelse.

Om webpower
Webpower är en internationell aktör inom smarta marknadsföring och marknadsföring automatiseringslösningar. Detta betyder:
• bättre inblick i (online) kundbeteende och kundprofil
• Högre engagemang genom personlig och relevant kommunikation
• större besparingar i tid och kostnader genom automatisering
• konsekvent kundupplevelse genom en integrerad cross-channel-strategi
• högre omvandling från online marknadsföringskommunikation

Top