sv.onlinewebcreations.com

RTL lanserar en interaktiv iPad tidning kring RTL News, RTL Sport och RTL Boulevard i morgon. Emerce fick en förhandsvisning förra veckan.

Appen RTLNews-365 har arbetat i ett år. "Det tog mer tid än vi trodde och kostnaderna visade sig inte vara mig, " sa Harm Taselaar redaktör i förra veckan till en liten grupp journalister. "Å andra sidan är detta ett tvärmedia tillägg som vi alltid har velat ha. Vi har nu en egen digital tidning. "

I förberedelserna har man tittat i USA, enligt Arno Otto, chef för Digital RTL News. "Intentionen är att vi tar med nuvarande innehåll som folk pratar om, " säger Taselaar. På så sätt fortsätter innehållet i RTL (News) att "varas längre". Mycket uppmärksamhet gjordes till "vacker fotografering".

RTLNews-365 är en fullpackad app med en separat tidning och olika rubriker: Dagens skämt i form av inlämnade videor, en skriftlig kolumn av nyhetsläsaren Rick Nieman, Dagens djur, aktiekurser, skvaller från Albert Verlinde och Buienradar, vilken RTL köpte förra året. Det finns också ett live-flöde från RTLZ, men de vanliga RTL-programmen kan inte ses genom appen. De sociala alternativen är också begränsade. Chattar med andra användare är inte (ännu) möjligt.

Fyra redaktörer hyrdes för iPad-appen, tillsammans med en reklamförsäljare. Den digitala avdelningen för RTL tillhandahåller innehåll som uppdateras regelbundet.

Annonserna visas i helskärm. Sponsrade bidrag är möjliga, men de måste ha journalistisk relevans, betonar Taselaar. Den fria appen har redan visats för olika annonsörer. RTL förutsätter att målgruppen är mellan 25 och 55 år gammal.

IPad-appen är tillgänglig från Apple App Store från i morgon. En version för Android-tabletter jobbar på.

till

Top