sv.onlinewebcreations.com

Geldshop.nl har gjort ett test med en videoassistent, en rörlig och talande person som förklarar en online-lånansökan. François Boulanger fungerar som videoassistent för Geldshop.nl. Erfarenheterna var inte bara positiva: många människor frågar om lån under arbetstiden och är rädda av en videoassistent som också kan höras av kollegor.

Videoassistenten är nu avstängd som standard.

Sedan oktober mottar sökande om ett lån erbjudande hos Geldshop.nl en livevideoassistent. Assistenten - i detta fall François Boulanger - berättar för folk vad man ska se efter under olika steg i en ansökan. Assistenten är något personlig: om du glömmer att svara på en fråga kommer du att höra detta från munnen av den virtuella Boulanger.

Videoassistenten utvecklades av NuGuRu-företaget, som grundades av Boulanger förra året. NuGuRu fokuserar på personlig gjutning: personliga videor.

NuguRu har också en videoassistent - företaget talar om en virtuell interaktiv agent - utvecklad för konsumentorganisationen. För NuGuRu var testet med den prata Boulanger, tidigare Lingo-presentatören på Geldshop.nl, en första erfarenhet av en sådan applikation. "Vi hade inte tagit hänsyn till att folk skulle börja göra låneansökningar på jobbet, " säger Bart Jenezon, Managing Partner på NuGuRu.

Erfarenheterna positiva, men inte spektakulära
Erfarenheterna med videoassistenten är generellt bra, trots den ibland negativa effekten under kontortiden, säger Theunissen. "I allmänhet arbetar assistenten för att öka omvandlingen, även om resultaten inte är spektakulära."

Videassistenten är särskilt användbar för att få besökare på en webbplats i komplicerade förfaranden, säger Jenezon. "Vi vill att assistenten ska förhindra att folk slipper ut under en inköpsprocess, och vi vill att folk ska fortsätta."

Top