sv.onlinewebcreations.com

Oosterhout, 19 juli 2016 - Sophos lanserar Sophos SafeGuard Encryption 8, en ny synkroniserad krypteringslösning som skyddar data mot stöld genom skadlig kod, attacker eller data läckage. Organisationer kan nu välja den bästa "alltid-på" filkryptering för att skydda data som delas via mobila enheter, bärbara datorer, stationära datorer, nätverk och molnbaserade fildelningsprogram. Sophos är den första festen som erbjuder denna proaktiva form av kryptering och skyddar filer på Windows, Mac, IOS eller Android-plattformar.

Hittills har hanteringen och antagandet av kryptering ansetts vara för komplicerat. Enligt en Sophos-undersökning (krypteringsstaten idag) sa bara 29 procent av IT-cheferna att de krypterade sina smartphones och endast 43 procent av Mac-datorerna. Med detta utsätts de för mycket för potentiella faror.

"Fulldiskskryptering skyddar endast data vid stöld eller förlust av en mobil enhet. Men data går från varmt till nytt - det är därför känsligt och mycket svårt att konsekvent skydda när filer öppnas och delas från flera enheter och molnbaserade samarbetsapplikationer, säger Dan Schiappa, senior vice president och chef för Enduser Security Group, Sophos. "Vi har noggrant tittat på SafeGuard Encryption 8, vilket innebär att varje enskild fil nu är krypterad som standard och vi tittar kontinuerligt på användare, applikationer och enheter för att garantera ett säkert samarbete. Vi erbjuder även lösenordsskyddade filer, så att användare kan dela krypterade filer med externa parter. När datasäkerheten är lätt och transparent och slutanvändarna är mer benägna att använda den, blir affärer säkrare och det är troligt att allt är fortsatt kompatibelt. "

Förstålig och tydlig kryptering bör vara hög på varje dagordning för varje IT-chef eftersom de måste revidera dataskyddsinriktningen på grund av strängare krav på lagstiftning. EU: s allmänna databeskrivningsförordning (GDPR) träder i kraft den 25 maj 2018 och lämnar alla företag som har information från kunder eller anställda med EU-medlemskap en böter på upp till 4 procent av de globala intäkterna i fallet av en dataöverträdelse. Detta gäller också företag som inte är baserade i EU men har information från EU-medborgare.

"Lagstiftningen om datasäkerhet diskuteras över hela världen, och företagen måste ta en titt på detta innan de snart kommer att konfronteras med de finansiella konsekvenserna. Alla företag som bedriver verksamhet i länder som har lagar om integritetsskydd måste följa denna lokala lag, säger Schiappa. "Kryptering anses vara den bästa säkerhetsåtgärden världen över. Sophos SafeGuard Encryption är lätt att hantera och en bra lösning för företag som behöver skydda känslig information. "

Som en del av Sophos synkroniserade säkerhetsstrategi kan Sophos SafeGuard Encryption automatiskt svara på hot från ansluten slutpunktsäkerhet. Under en aktiv infektion kan Sophos SafeGuard Encryption hämta kryptering för att skydda data och användare kommer få tillbaka nyckeln när problemet är löst. Sophos SafeGuard Encryption synkroniserar också nycklar med Sophos Mobile Control som smidigt skyddar all åtkomst till filer för smartphones och surfplattor. Även krypterade dokument kan säkert konsulteras med funktionen Secure Work Space inom applikationen.

"Det finns fyra skäl till varför företag bör överväga kryptering. Den första och viktigaste är skydd mot känsliga data under ett hack eller en datainsamling. Den andra är oavsiktlig avslöjande. Människor lämnar per oavsiktligt en USB- eller mobilenhet i en taxi eller skickar ett dokument till någon annan via post. För det tredje hjälper kryptering med lagstiftning som GDPR och stora böter kan undvikas. Slutligen kan migreringen till molnbaserade tjänster innebära ett säkerhetsproblem, och kryptering bidrar till att säkerställa känslig data, säger Duncan Brown, forskningschef, europeisk säkerhetspraxis, IDC. "För att göra kryptering effektiv i alla fyra fall måste det vara lätt för IT-administrationen att hantera, för att användarna ska vara klara och kunna arbeta med flera plattformar och filtyper. Sophos gör allt detta i SafeGuard Encryption, vilket gör att företag lättare kan inkludera kryptering i sin verksamhet. "

Top