sv.onlinewebcreations.com

Delft, 4 november 2015 - Carerix, en leverantör av rekryterings- och utstationeringssystem för personalförmedlare, har implementerat Carerix-plattformen vid Exakt personalförmedlare för att stödja front office-processerna. De viktigaste resultatpoängen hittills för organisationen är en avsevärd förbättring av effektivitet och insikt i processerna inom rekryteringsområdet. Exakta medarbetare fick också Carerix-lösningen positivt och entusiastiskt: "modernt och trevligt att arbeta med".

Exakt personalförmedlare firar sitt 50-årsjubileum nästa år och har kontor i Amsterdam, Haag och Rotterdam. Exakt specialiserar sig på permanenta och tillfälliga lediga platser på MBO, HBO och WO nivåer och i anställning av kunder i Randstad. Sedan 2005 har Exact arbetat med annan specifik broadcast-programvara. "Det var toppen av räkningen vid den tiden", säger Marjolein Stok, Operations Director på Exact. "Men på senare tid har bristen på vissa funktioner ökat. Dessutom tog utvecklingen och innovationerna längre än vad man lovade. "

I april i år fattade Exact beslutet och bestämde sig för att koppla bort rekryteringsdelen från back office-systemet och professionalisera den med lösningar från en annan leverantör. Stok: "Under urvalsprocessen såg vi på flera parter och valet gick slutligen på Carerix. Vi hade en rejäl "måste ha lista" som kan kontrolleras i stor utsträckning med Carerix-programvaran. Dessutom passar de bäst med oss, både vad gäller organisation och hur de ser på verksamheten. "

förbättringar
Viktiga förbättringar på frontkontoret inkluderar integration av e-post inom rekryteringsprogrammet. Tidigare var detta separat och anställda hade alla separata mappar. Nu är detta integrerat i ett system. Manuell inmatning av en kandidat är också en sak i det förflutna. Med ett tryck på en knapp finns data i systemet; en stor effektivitetsförbättring. Ett annat stort plus, enligt Stok, är att faserna i matchprocessen är mycket tydliga och transparenta. "Vi kan nu se exakt i vilken fas vi är med en ledig tjänst. Hur många kandidater har redan föreslagits, hur många ska prata? Detta ger en klar inblick i var du står med en viss ledighet. Dessutom har lösningen en bra sökmotor. Du kan sätta flera filter över varandra och systemet söker också i dokument. Olika funktioner är lätta att slå på och av. Allt kan anpassas efter dina behov. "

Grundlig och professionell
Guiden från Carerix under genomförandet beskriver Stok som mycket grundlig och professionell. "De har tydligt indikerat att om du förbereder dig väl och tänker noga på processerna, kan systemet enkelt sättas upp." Stok betonar vikten av att investera nödvändig tid och energi efter genomförandet. "Det är nu upp till oss. Människor måste göra det. Allt står eller faller med hur du fyller och använder systemet. Enhetligheten är av stor betydelse i detta. Dessutom har jag fördelen att jag anställer någon som har arbetat på Carerix. Hon vet alla ins och outs och håller anställda skarpa. "
Löpande process
"Vi är nu ett halvt år upptagen och det går väldigt bra, " sade Stok. "Jag anser det vara en pågående process. Inom Carerix är mycket mer möjligt, till exempel kandidatportaler eller nyhetsbrev, men vi kommer först att se till att organisationen fungerar bra. Exact har nyligen anslutit sig till en pilot från Carerix för att underlätta försäljningen inom Carerix-systemet. Detta är särskilt inriktat på kontochefer som är engagerade i att ta in nya affärer. Stok: "IT och automation är avgörande för vårt arbete utöver människors arbete. Den logiska och effektiva organisationen av era processer är en viktig del av detta. Carerix tänker verkligen med i den processen och ger dig användbar feedback. "

Reinald Snik, regissör Carerix: "Framgången hos våra kunder som Exact beror till stor del på integration av informationskanaler, till exempel post, hemsida, arbetsgrupper, sociala medier och olika källor, inklusive LinkedIn, Xing, Github och Stackoverflow. Hastighet och överblick stöder konsulten för att hitta och erbjuda rätt kandidat. Detta gör våra kunder distinkt för både kandidaten och kunden och säkerställer ökad produktivitet på en konkurrensutsatt marknad. "

Top