sv.onlinewebcreations.com

UPPDATERING: Minst 210 internetföretag gick i konkurs i fjol, mer än hälften av dem i fjärde kvartalet. Majoriteten av konkursen var bland e-handelsföretag. Det här är vad Webmergers.com säger i en världsomspännande studie om konkurser under dotcoms. Av siffror som begärs från Webmergers visar antalet konkurser att vara en procentandel.

Av de företag som gick i konkurs eller avbröt sin verksamhet var 11 procent (23 företag) verksamma i Europa. I Kalifornien (Silicon Valley) stängdes de flesta dörrar, cirka 30 procent av dotcomsna som avbröt sin verksamhet var placerade här. I både New York och Massachusetts stängde 21 företag sina dörrar.

De flesta företagen gick huvudet under fjärde kvartalet 2000. Nästan 60 procent av de 210 företag som avvecklade verksamheten gjorde det under de senaste tre månaderna. I december gick 46 företag i konkurs, investerare hade investerat cirka 1, 5 miljarder dollar i dessa företag. I slutändan förlorade mellan 12 och 15 tusen personer sina jobb till följd av konkurserna.

Majoriteten av konkurserna (55 procent) föll inom e-handel, 30 procent av de företag som gick på flaskan var aktiva i innehållet. Av de företag som gick i konkurs kunde 75 procent karakteriseras som ett företag till konsumentföretag.

Webmergers rapporterar att det för närvarande är "mellan 7 och 10 tusen internetföretag". Baserat på det antalet, antalet företag som gick ner är fortfarande mycket, säkert i jämförelse med andra branscher. Enligt forskning från Dun & Bradstreet gick i genomsnitt 6, 3 procent av företagen i konkurs i Nederländerna i fjol. Om man antar 7 tusen företag skulle det innebära en procentandel på 3 procent för Internetföretag över hela världen.

En procentandel i sig själv säger inte mycket om skadorna för industrin som helhet, det handlar också om vilka företag som har gått i konkurs, hur många anställda har hamnat på gatorna och vilka investeringar har gått vilse. Till exempel har Boo.com undergång haft en större inverkan på industrin än huvudet på en bilhandlare i Nederländerna.

Förresten kämpar Webmergers fortfarande med att undersöka "åtminstone" 210 företag som gick i konkurs.

Top