sv.onlinewebcreations.com

Omsättningen i den nederländska reklambranschen minskade med 17 procent förra året. Utsikterna för det nuvarande kvartalet ligger bakom andra företag inom tjänstesektorn.

Detta framgår av siffror publicerade av Statistiska centralbyrån. Regeringsforskaren konstaterar att omsättningsminskningen inom denna sektor om fem år ännu inte varit så stor som nu. Absoluta siffror ges inte.

Rapporter som om den nationella ekonomin hade startat en återhämtning verkar inte ha någon inverkan på reklambyråerna. Företagen håller fortfarande sina händer på klippet och hyr inte några experter för att marknadsföra dem. Statistikcentralen: "Hittills är det ingen fråga om någon återhämtning."


Statistikbyrån konstaterar också att antalet anställda har minskat jämfört med förra året. Inget annat nämns om det, men Monster gjorde det igår.

Monsterboard (PDF) säger i sin månadsrapport om den europeiska arbetsmarknaden att indexet i branschen Marketing, PR och Media förra månaden ökade med 2 procent till 49 indexpoäng vilket fortfarande innebär en halvering av kalibreringsgraden på 102 för ett år sedan.

Foto: Annia316 (cc)

Top