sv.onlinewebcreations.com

Kabeloperatörer kan inte tvingas sälja sitt kanalpaket till tredje part eftersom europeiska regler inte tillåter detta. Hovrätten i Haag fastställde detta i två fall att kabeloperatörerna Ziggo och UPC hade lämnat in mot staten.

Enligt domstolen tillåter de europeiska reglerna för elektroniska kommunikationstjänster inte medlemsstaterna att påverka marknaden på detta sätt. Dessutom finner domstolen att tvångsförsäljningen inte leder till mer konkurrens på den holländska kabelmarknaden. Till exempel ger återförsäljningen inte konsumenterna mer valfrihet när de väljer ett kanalpaket, eftersom det inte förändras i form av sammansättning på grund av återförsäljningen.

Med domslutet är en artikel i den nuvarande medielagen och telekommunikationslagen förklarad icke bindande, en stor besvikelse för Tele2, som ville erbjuda analog tv.

I Belgien är kabeln öppen för tredje part. Mobistar, den andra mobila leverantören i landet, betalar 1, 2 miljoner euro till Telenet och Bryssel-Vallonien Brutélé-Tecteo för att erbjuda tv, internet, telefoni och mobil kommunikation i ett paket.

Top