sv.onlinewebcreations.com

Bol.com utökar sortimentet och har lanserat en bildtjänst. Detta gör det möjligt för kunder att sätta ihop egna fotoalbum eller kalendrar.

Besökare till webbutiken hämtar ett program och kan sedan placera sina digitala foton i ett fotoalbum.

Marknaden för onlinetjänster som producerar eller erbjuder fotoalbum har många spelare. På den nederländska marknaden är HEMA och Albumprinter aktiv i detta område. Blurb är ett annat initiativ från USA. Consumentenbond har tidigare forskat på olika fotoalbum av Webprint, Pixbook och Apple, bland annat på utskriftskvalitet, redigeringsmöjligheter och användarvänlighet.

Hur Bol.com tycker att det kan få en andel på denna tillväxtmarknad är inte känd. Det fanns ingen direkt tillgänglig för kommentar. Det verkar som en logisk förlängning. Bol.com erbjuder redan böcker och digitalkameror. Fotoalbum och kalendrar verkar resultatet av ett tillägg.

För att erbjuda denna tjänst har Bol.com ingått ett partnerskap med CeWeColor. Detta företag, som är verksamt i Europa, ansvarar för produktion och leverans. Fotobolaget tillhandahåller den digitala och analoga fototjänsten i Nederländerna, bland annat Media Markt, Kruidvat och Albert Heijn.

Bol.com fotoservice erbjuder ett urval av sju fotobokformat. Priset för ett fotoalbum börjar på 10 euro, för en kalender är minimipriset, utan fraktkostnad, 6 euro.

Källfoto: CC

Top