sv.onlinewebcreations.com

Det programmerade köpet av annonser äger rum, och ändå är det fortfarande mycket abracadabra för många marknadsförare. Detta realiserades också av Interactive Advertising Bureau (IAB), som anordnade ett särskilt programmatiskt toppmöte i Los Angeles i slutet av oktober och formulerade tio tydliga svar på brinnande frågor.

1. Programmatisk är mer än RTB?
Ja, realtidsbudgivning (RTB) används för andra ändamål än programmerad inköp, i synnerhet för att "uppfinna" osålda inventarier. Misunderståendet ligger i det faktum att programmerad inköp också är en automatiserad process. Till exempel finns det öppna och stängda auktioner och garanterade avtal som utbyts mellan dem. Om någon använder ordet "programmerad" är det klokt att informera vad han menar. Vill du veta mer om RTB? Förklaringsvideo här.

2. Vilka utmaningar har programmerad försäljning?
De är fortfarande kvar, eftersom industrin fortfarande är ung. Tänk på öppenhet (av priser), oro över bedrägeri och förtroende. Men också: begränsad kunskap, bristande klarhet om terminologin, övergången från standardbannor till inhemsk reklam, video och ljud. Och hur är du kreativ om du lämnar allt till robotar?

3. Hur stor är programmerad försäljning exakt?
Går hårt. Förutsägningarna sträcker sig från 10 miljarder dollar i år till 20 miljarder år 2016. RTB är fortfarande en viktig del i utgifterna (92 procent 2014), men kommer att minska något till 60 procent av utgifterna för programmerad inköp. Mobil och video är också de snabbaste odlarna.

4. Vad är den verkliga situationen med bedrägeri?
Bots och bedrägerier är verkligen ett problem och tyvärr är det för mycket pengar involverat. ILO och andra berörda parter gör sitt bästa för att hantera frågor som bedrägerier, malware och piratkopiering, bland annat på grundval av kvalitetsregler. Det är viktigt att du vet med vem du gör affärer och att du därför är selektiv med att acceptera partner. Annonsörer måste vara varna, men även förläggare och webbplatsansvariga.

5. Kan du verkligen göra poäng med programmerad video?
Det finns en kärna av sanning i det här, eftersom video inte är tillgänglig oändligt och så kvaliteten kan styras väl. Det finns möjligheter för utgivare här, för med kvalitet video kan du faktiskt betala i toppar i besökarnas trafik.

6. Är mätning i den programmerade världen?
Absolut, för varumärken vill ha insyn och insikt i kvaliteten på inventeringen. Mätning och jämförelse är därför av stor betydelse, särskilt i förhållande till annonsörer.

7. Vad är attributets roll?
Med programmerad försäljning är den så kallade "last touch attribut" inte längre den här tiden. Tänk på det som ett tåg som passerar flera stationer, den sista stationen bidrar inte bara till järnvägsföretagets inkomster. "Första platsbesök" är lika viktigt. En viktig infångning kan göras på detta område.

8. Vad ska jag göra med all den informationen?
Stora märken ser längre ut än nyfikenhet. Mycket mer behöver göras med tillgänglig data, och inte heller att glömma den kreativa sidan. Tänk på att optimera annonser och layout baserat på information i realtid. Företagen har guld i sina händer, men inser inte deras värde.

9. Förstår utgivare vad som helst om programmerad försäljning?
Programmerad försäljning måste bli kärnan i sina intäktsmodeller, men det måste underlättas internt. Det är viktigt att säljare är utbildade och förstår vad de kan göra med DSPs (Demand Side Platforms) och handelsdiskar. Utvärdera budgetar på grundval av uppnådda resultat.

10. Programmerad försäljning är dålig för kreativitet?
Nej, de är inte fiender av varandra. Baserat på mätningar kan du göra kreativa uttalanden ännu mer relevanta, som förklaras ovan. Innehållet blir dynamiskt, baserat på antalet internetkonsumenter.

Top