sv.onlinewebcreations.com

Metasökmotorer blir butiksfönstret där flygbolagen säljer sina biljetter och extramaterial. Det är åtminstone syn på Skyscanner om framtiden för distributionen av flygningar.

Traditionellt delar flygbolagen bokningskanaler i direkt (dvs. egen) och indirekt (tredje part). Med ankomsten av bokbara appar, sociala medier, chatbots och talassistenter, minskar dock denna gräns. När allt kommer omkring kan flygbolag kontakta kunden på plattformar som inte är egna. För passageraren känns det som en direktbokning, men ser flygbolaget det också?

Dessutom förändras sättet på vilket flygbiljetter säljs också, med Skyscanners skäl. Tjänster som tidigare inkluderats i biljettpriset, till exempel en platsbokning eller bagage, är nu betalda alternativ. Dessutom vill flygbolagen kunna visa var deras produkt skiljer sig från konkurrenterna. De dominerande bokningssystemen (GDS) som används av tredje man, såsom OTAs och resebyråer, är emellertid fortfarande beroende av traditionella pris och tillgänglighet.

Samma bokningsupplevelse

Skyscanner tror därför att metasökmotorer kan spela en viktig roll vid distributionen av flygbiljetter. "Vinnarna - både bland flygbolag och mellanhänder - kommer att vara de som uppskattar värdet för resenärer i ett rikt och differentierat sätt att handla på en rad olika plattformar och enheter", säger företaget att locka 50 miljoner unika besökare varje månad.

Metasökmotorer underlättar redan direktbokningar på sin plattform genom att länka dem till inventarierna av flygbolagen via API. Skyscanner tror att detta kommer att gå ett steg längre. Metasearch-motorn vill bli en marknad där flygbolagen kan lägga märket ner och där konsumenterna enkelt kan jämföra och boka flygbiljetter. Genom att förankra varumärkeserfarandet i sök- och bokningsprocessen, kan flygbolagen bättre sälja sina betalda extrauppgifter och ha kontroll över meddelandet som de levererar till konsumenten. Skyscanner kallar det som ett slags butiksfönster. Med andra sökmotorer kommer metasökmotorerna i framtiden att erbjuda en bokningsupplevelse som är nästan densamma som när kunden böcker direkt med flygbolaget.

Top