sv.onlinewebcreations.com

Direktören för eBay Nederländerna, Bob van Dijk, kommer också att ansvara för Marketplace.nl. Sedan övertagandet av Marketplace.nl av eBay blir de två företagen alltmer sammanflätade, så att en separat marknadsföringshantering inte längre är nödvändig.

Det är vad eBay Netherlands idag meddelar. Marketplace.nl-regissören Oscar Diele återvänder till sitt ursprungliga yrke. Han kommer att bli marknadschef för båda eBay-företagen.

"För ett och ett halvt år har vi arbetat med fusionen, verksamheten hos båda företagen, till exempel gör vi redan Internetmarknadsföring tillsammans som en grupp", säger Van Dijk. "Vi är en av de största annonsörerna online i Nederländerna, och under det senaste halvåret har vi tittat på vad användarna vill ha från Marketplace och eBay, och det är vettigt nu att en person är ansvarig för båda företagen."

Trots den organisatoriska integrationen av reklam- och auktionsplatsen är anställda fortfarande aktiva i hela Nederländerna. Marketplace.nl är baserat i Emmeloord och eBay har ett kontor i Amsterdam Zuid.

Van Dijk: "Jag kan nu ge produktutvecklingen bättre riktning, varje plats har sin egen positionering." Det verkar som om Marktplaats.nl huvudsakligen används för lokal handel mellan konsumenter. eBay.nl används mestadels för internationellt inriktad e-handel, även från företag till konsument, professionell handel.

Oscar Diele återvänder till sin gamla position och lämnar Marketplace som chef. Diele kom i kontakt med eBay Nederland under våren 2004 som marknadschef, efter att ha jobbat för Wehkamp i 9 år och följde marknadsstrategin för internet. Efter övertagandet av Marketplace.nl av eBay blev han direktör för Marketplace. Nu får han ansvar för båda företagens marknadsaktiviteter.

Marknadschef följer utvecklingen kring IPTV med intresse. "Det är nu rimligt och klokt att komma till Marketplace på tv, varför vi nyligen startade en reklamkampanj på RTL Nederland." För ett år sedan hade företaget inget intresse av tv eftersom förhållandet mellan utgifter och inkomster inte var lätt att relatera till varandra. IPTV kan ändra det, eftersom varje tittare kan mätas för vad han tittar på för hur länge. Diele gör inga uttalanden om konkreta planer med IPTV. "Först mäter och analyserar vi resultaten från den pågående TV-kampanjen."

Top