sv.onlinewebcreations.com

Jacketz är ett nytt livsmedelsbutikskoncept och den första bakade potatisaffären i Nederländerna. Den andra filialen öppnas i Amsterdam tack vare crowdfunding: 122 000 euro höjdes om två månader. En promenad till banken var inte nödvändig, crowdfunding tycks erbjuda en lösning för många innovativa catering och mat begrepp.

Paul Zonnenberg och Pascal ter Beeke är entreprenörerna bakom Jacketz. För fyra år sedan märkte hon att andra kulturer är mycket mer stolta över sitt eget kök och att det finns fler erbjudanden på bra och prisvärd mat. Den traditionella nederländska potatisen visade sig vara den perfekta produkten för detta. Det första fallet öppnades i Leiden och var en stor framgång från dag ett.

tillväxt

Paul och Pascal var medvetna om att det inte skulle vara lätt att få holländarna tillbaka till potatisen. Pascal: "När vi började med Jacketz var det många matkoncept som hade ett annat kök som grund, men lite av det nederländska köket kunde hittas. Därför har vi medvetet valt att lägga det första fallet i Leiden på kartan innan vi rullar ut konceptet ". På grund av den ökande efterfrågan på Jacketz beslutades det förra året att öppna en andra filial i Kinkerstraat i Amsterdam

finansiering

Entreprenörerna ville inte gå till en bank för finansiering av den nya filialen eftersom de inte passade detta med sina planer. Pascal: "Vi har många fans och intressenter som har ett varmt hjärta och har trott på oss från början, vi ville göra något i gengäld".

Därför valde de crowdfunding. Via CrowdAboutNow man kan investera från € 250. I utbyte mot en avkastning på 4, 3% per år och andra tillägg.

Svårt lån eller riktigt crowdfunding?
Återvänd inte, men planens innehåll, kundernas erfarenheter och företagarnas erfarenheter spelar en central roll i crowdfunding. Detta står i kontrast till många holländska kreditförmedlare där korta löptider, hög avkastning och säkerheter är av stor betydelse. Det här är vad Tom Vroemen, direktör för CrowdAboutNow, instämmer i: "Människor gör inte något val baserat på ekonomiska förhållanden i riktigt crowdfunding, men på grundval av om de litar på entreprenörerna och deras planer. Oavsett om de skulle använda sig själva "

förtroende

Valet för riktigt crowdfunding visade sig vara en träff för Jacketz. Pascal: "De första dagarna mer än 50 000 euro investerades, en stor framgång. Vi hade hört att vissa människor skulle vilja ha det om vi skulle öppna en andra gren, men för oss var det helt oväntat. Det är fantastiskt att se att människor har så mycket förtroende för våra planer ". Jacketz förväntar sig att kunna öppna sina dörrar på Amsterdam kinkerstraat i september.

Top