sv.onlinewebcreations.com

Varje dag registrerar mer än tusen personer med Relatieplanet. Och då börjar det riktiga spelet: konvertera till betalande medlemmar. Tjeerd Korenstra gillar spelet: "Det ger en spark när du kan skicka partiet till nummer."

På den nederländska online-datingmarknaden kämpar fem stora partier för den glada singelens uppmärksamhet. Relatieplanet har en miljon budget för reklam. "Vi spenderar 85 procent av det på nätet, säger Tjeerd Korenstra (32), ägaren till datingsidan. För intervjun valde han fästningsön Pampus, som skulle nås med färjetrafik. "Hollanders alla har något att göra med vatten, och det är underbart att segla." På ön beställer han en smörgås med ost, men då den franska varianten, en pistoletje brie.

Hans egen fru träffade Korenstra på arbetsgolvet. "Jag har ingen personlig erfarenhet av online dating." Ändå är han övertygad om att även om du inte läser böcker kan du sälja böcker. "Jag kan lyssna noga på vad kunderna säger, testa saker och upptäcka om något fungerar eller inte."

Konsumenten som söker kärlek måste först övertalas att registrera sig gratis. "Vi testar ständigt nya bannerformat, och de banners som vi har nu fungerar bäst för oss, med neddragningsfunktioner, och de som klickar på bannern bestämmer sin egen målsida." Clicker kan indikera saker som kön, region och ålder.

"Tusentals nya medlemmar per dag, du uppnår bara det om du annonserar mycket, men du måste söka efter innehåll som ligger nära din produkt", säger Korenstra. Relatieplanet annonserar på olika platser, men till exempel "Kontakt" -delen på Marketplace och reklamutrymmet på de mindre gratis datingsidorna är uppenbara.

Med nederländsk nykterhet och precision fokuserar Korenstra främst på de hårda siffrorna. "Det ger dig en spark när du kan skicka allt till det, och vi ser det när trafiken till webbplatsen går ner ett par procent, och om en banner inte låter så bra, tar vi genast in."

I själva verket är Relatieplanet ett slags testprogramvara. Besökaren med ett gratis medlemskap kan se profiler på webbplatsen, men kan inte svara med ett personligt meddelande. Bilder visas, men endast de första från en serie. För att skicka ett mailmeddelande måste kärlekssökaren bli en betald ledamot. Ett postsystem som körs varje dag borde uppmuntra den fria medlemmen att fortfarande ta det betalda kontot.

"Personifieringen av våra e-postmeddelanden slutar aldrig, vi skickar ut e-postmeddelanden med födelsedagar, när de har nya meddelanden i sina inkorgar och erbjudanden när de inte är inloggade en stund" summerar Korenstra. Vid testning optimeras mailningarna ytterligare. "Även om det bara ökar en tiondel av en procent, går vi redan bra på de siffror som vi för närvarande gör, så vi fortsätter att testa och förbättra raderingen."

Trots det är täljaren inte särskilt smart med exakta siffror och mängder. Korenstra håller sina läppar snäva när man frågas om omsättningen. Han vill förlora antalet aktiva medlemmar som loggar in minst en gång i veckan. Det är cirka 300 000. Antalet betalande medlemmar återstår också inom. Korenstra klargör tydligt på att Relatieplanet går bra. "Det är en av de största framgångshistorierna på nätet."

Enligt Korenstra är reticensen med siffror "att inte göra konkurrensen klokare". "Då vet andra datingsidor vad vår marknadsandel är." Men om det är rätt, varför visar du inte det? "Vi visar hur många personer som är online, hur många personer har registrerat sedan skapandet av Relatieplanet och hur många medlemmar som kommer in varje dag, vilket är relevant."

När en medlem loggar in kan han se vilka medlemmar som har betalat medlemskap. "Jag kontrollerar alltid den informationen med konkurrenten, så jag ser hur många kvinnor från en viss åldersgrupp som är online i en viss provins." Han indikerar att "alla kontrollerar varandra". På frågan om varför inte parterna får ut mer information, svarar Korenstra som först och främst bör följa IFRS (International Financial Reporting Standards) och att fler parter kan starta en datingsida. "Inte bara startups, men också etablerade parter."

"Grundprincipen för en datingsida är inte svår att skapa, det är bara vit etikett, men du måste nå en viss punkt för att bli framgångsrik." Tyvärr är Korenstra inte rädd för gratis datingsidor. "Det handlar om volym och med de pengar de får får du inte skalfördelar för att skapa volym, du gör det med marknadsföring och marknadsföring kostar pengar." Gratis webbplatser lever på annonser, till exempel, vi är en av de annonsörerna på de här webbplatserna. Slutligen levererar vi målinriktad trafik. "

Korenstra uttrycker sitt missnöje med de vilseledande siffrorna som andra datingsidor skärmar. "Det finns till exempel tusentals människor online, men de kommer faktiskt från femton olika länder, och ibland kommer bara en liten del från Nederländerna, vilket inte är rättvist." När du manipulerar siffror på detta sätt talar det om vilseledande försäljning, säger han. "Vissa webbplatser bygger fem titlar runt en databas, så när du går till dessa webbplatser ser du att de alla har 180 nya medlemmar på dagen, vilket inte är sant, och det är dåligt för marknaden." Han tror att det återspeglar hela branschen. "Medan vi profilerar oss snyggt."

Enligt Korenstra kommer ett antal spelare att försvinna inom de kommande tio åren. "Den konsolideringen har pågått länge, men längst ner ser du alltid nya nystarter." För tillfället behöver Relatieplanet inte oroa sig, säger Korenstra när han avslutar: "Jag kommer inte säga att vinnaren tar allt, men de kommer att ta det mesta."

Top