sv.onlinewebcreations.com

Ambitionerna på onsdagsplattformen WeMarket, som kom ut ur WeTransfer-boxen, lyver inte: det är världens första medlemmars enda marknad där både kända varumärken och små och medelstora företag aktivt kan handla med distributörer, grossister, återförsäljare och köpare. Emerce pratade med Gijs van den Broek, Chief Commercial Officer i WeMarket. Han fick erfarenhet av den holländska-amerikanska handelskammaren.

I vilken utsträckning passar ditt förflutna i vad du gör nu?

"Jag har alltid haft gemensam grund med B2B, även från KLM, där jag har skapat en datahanteringsplattform för att kunna spåra konsumenterna i realtid över alla kanaler och erbjuda personliga val. Det här är element som du också ser på WeMarket. "

Alla kommer att undra om något som WeMarket inte existerar redan.

"Vi ser det som en ny kategori av marknadsplats. Av tre skäl. För det första är det första gången varumärkena själva handlar i en online-marknadsplats, på andra marknadsplatser är det mycket mer mellanhand och grossist som besöker varandra. För det andra är hela försörjningskedjan närvarande, tillverkaren, distributören, grossisten och så vidare. Som ett tredje nytt element nämner jag nya handelsflöden av överlagret eller förfalskning av nya produkter, returprodukter eller renoverade modeller som företag nu är svåra att sälja på nätet. "

Hur är det med handel nu?

"Nu handlas det fortfarande mycket traditionellt på internationella mässor eller genom representanter under vägen. Det är mycket ineffektivt och dyrt. Vi erbjuder också möjligheter till nya partier som för närvarande inte har resurser att klara sig på internationella marknader. Tänk på nederländska säljare som nu lättare kan upptäcka nya varumärken.

"Bara prata i mitten av säsongen med en stor elektronik tillverkare. Om vissa produkter löper mindre bra måste du börja hantera ditt säljteam. Ofta passerar veckor innan du ser resultatet. Via WeMarket kan han hitta försäljningskanalerna mycket tidigare och han behöver inte betala dem i onödan i slutet av säsongen.

Jag antar att det finns tillräckligt med partners på utbudssidan, men hur är det med kunderna?

"Vi kontaktade dem också i ett tidigt skede. Då pratar du om stora återförsäljare och varuhus. Distributörer är därför på tur. De ser också fördelarna med detta, eftersom de nu måste informera varje gång via post eller telefon om det finns några lager. Vi gör den marknaden öppen. "

Men behöver de inte längre specialiserade marknadsplatser?

"Vi har mycket medvetet valt ett horisontellt tillvägagångssätt. Telekomföretag stannar ofta med enorma leveranser av enheter, inte hundratals, men några hundra tusen. Det finns marknadsplatser för det, men högst sex eller tio handlare är aktiva. De får aldrig ett bra pris för det. På WeMarket kommer antalet köpare faktiskt att bli större och prisutjämning blir mindre av ett problem. "

Din prisstruktur är enkel: $ 500 per år. Har andra modeller beaktats?

"Väl övervägd, inte gjort. Vi har inspirerats av WeTransfer, som huvudsakligen behöver ha stora volymer. De skickar 70 miljoner filer per månad. Vi strävar efter 1 miljon medlemmar, men då måste du hålla tröskeln låg. "

Varför det namnet WeTransfer, trots allt, har båda tjänsterna ingen gemensam grund.

"Richard Branson har också flera aktiviteter under namnet Virgin. B2C har växt enormt, vi vill ta med B2B till nivå B2C och du måste ta hänsyn till detta i din marknadsföring. Det är därför vi hänvisar till WeTransfer i namnet. Gemenskapens känsla är också viktigt.

"En Philips går inte bara in i havet med en otalig näringsidkare. Det är också anledningen till att många marknadsplatser inte fungerar. Det finns inget förtroende. Med oss ​​får du ett pålitlighetspoäng baserat på olika variabler, WeMarket Karma. Vi tittar på hur du beter sig på marknaden. Denna självreglerande kontroll gör det lättare att göra affärer. "

Gör du allting från Nederländerna för tillfället?

"Vi kommer snart att öppna internationella kontor, även för att erbjuda regionalt stöd. Vi kommer att börja nästa år i USA och Asien följer snart. "

Top