sv.onlinewebcreations.com

Personliga e-postmeddelanden, din mobilbankapp: Personuppgifter lagras ofta på din mobiltelefon. De är inte avsedda för andras ögon. Men hur hanterar du det, skyddar din telefon mot främlingar? I denna artikel några tips från Simyo med de viktigaste åtgärderna du kan ta.

Använd alltid skärmlås
Så fort du lämnar huset låser du förmodligen alltid det. Varför inte gör detsamma med din mobiltelefon? Genom att låsa den låser du 'm'. Du kan då endast låsa upp telefonen med åtkomstkoden, svepmönstret, lösenordet eller ditt fingeravtryck. Detta gör det ännu svårare för främlingar att få tillgång till din mobiltelefon. Att säkra din telefon börjar alltid med att ställa in skärmlås.

Så här ställer du in skärmlås på en Android-telefon
- Öppna inställningsmenyn;
- Tryck på "Skärmslås. och säkra. ';
- Tryck på "Skärmslås typ";
- Ange din åtkomstkod för att få tillgång till
- Här ställer du in typen av skärmslås.
Så här ställer du in skärmlås på en iPhone
- Öppna appen "Inställningar"
- Tryck på 'Tryck ID och åtkomstkod';
- Ange din åtkomstkod;
- Här ställer du in typen av skärmslås.

Använd bra och långa lösenord
Att säkra din telefon är användningen av bra och långa lösenord mycket viktigt för det. Säkra konton för ditt e-postmeddelande, molntjänster och andra tjänster med personlig information, alltid med bra och långa lösenord. Använd dessutom ett annat lösenord för varje tjänst.
Ett långt lösenord är svårare för hackare att gissa. Ett starkt lösenord har små bokstäver, stora bokstäver, skiljetecken och siffror. Kom upp med en mnemonic enhet för att komma ihåg dina knepiga lösenord.
Till exempel: "Mitt nya lösenord är starkare än min sista! (Mnwisdmv!)

Skydda din telefon: Så här hanterar du det ännu bättre
Med inställning av skärmlås och bra lösenord är du redan på god väg för att säkra din telefon. Du kan hantera det ännu bättre. Och det är till exempel genom att använda tvåstegs verifiering och säkra appar med en separat inloggningskod. Du kan läsa mer om dessa säkerhetsalternativ på Simyo Blog (https://www.simyo.nl/blog/smartphone-beveiligen-tegen-dieven-en-hackers/). Du kan också läsa användbara tips här för att säkra din telefon mot onlinebedrägerier. Lycka till!

Top