sv.onlinewebcreations.com

Den senaste oväntade prishöjningen av Google Maps gör att vissa startande företagare är ovilliga att använda Googles tjänster. "Vi håller deras moln borta", förklarar folket inderapotheke.de.

I en detaljerad blogg förklarar Bartłomiej Owczarek och Tomasz Nawrocki varför de blir försiktiga med Google. Inte ur ren motstånd mot prisökningen på Kartor eller annat missnöje. Entreprenörerna ser till att alla ägg läggs i Google-korgen som en start. Andra måste också göra det, tror de.

Inderapotheke är en polsk uppstart som indikerar på en karta till vilket apotek som läkemedel finns tillgängliga. Den tjänsten är starkt beroende av Google Maps. Anledningen är enkel: Företagsanvändningen av kartorna var alltid ledig, till förra måndagen.

Google gör Maps en del av sin Cloud-produkt och mäter alla samtal på API: erna. De flesta faktureras också. Det har två skäl. För det första är det ett nytt penningflöde, för det andra tvingar tekniksällskapet alla företagsanvändare att identifiera sig. Fram till den här veckan var de första Maps-användarna inte kända vid namn.

Polerna undersökte och jämförde Google Maps med Mapbox, TomTom, Apple Maps, Here Maps, OpenStreetMap, Azure Maps och MapTiler. MapTiler och Mapbox slutade på listan på grund av en stor investering från Softbank där de äntligen valde Mapbox.

Deras större slutsats låter: "Den plötsliga politiska förändringen av Google var en obehaglig överraskning för oss. Det bidrar inte till att lita på Google som säljare. Därför håller vi från och med nu avstånd från Google Cloud och undviker djupa integreringar med tjänster som gör det möjligt för dem att ta samma knep igen. "

Top