sv.onlinewebcreations.com

SAS har utnämnts till ledande ledare för Forrester i flera kanaler. Rapporten "Forrester Wave: Cross Channel Channel Management, Q2 2016" indikerar att SAS är de facto-ledaren inom detta område. Enligt marknadsundersökaren erbjuder SAS lösningar den mest avancerade marknadsanalysen.

SAS kunders erfarenheter bekräftar behovet av de många möjligheterna till SAS avancerade analyser. Rapporten nämner också SAS: s världsomspännande närvaro som en viktig skillnadsfaktor. SAS Customer Intelligence är högt på nästan alla kriterium som Forrester ingår i sin forskning, såsom datahantering, analys och insikt.

"Det finns ett ökat tryck för att anpassa interaktioner med kunder på olika kanaler, säger Wilson Raj, Global Director Customer Intelligence hos SAS. "Kunderna är digitalt orienterade och avskräckta för interaktioner som drivs av marknadsförare via en enda kanal. Marknadsförare kämpar med detta. SAS gör det möjligt för varumärken att samla data, analyser och realtids marknadsaktiviteter för att tillhandahålla sömlösa interaktioner som kunderna förväntar sig. "

Enligt Forrester säger mer än hälften av kunderna att förstå kundbeteende på olika kanaler och enheter är den största marknadsutmaningen för de närmaste två åren. För att hjälpa dem med detta, förklarar Forrester att lösningar för kampanjhantering på flera kanaler bör erbjuda möjligheter för avancerad analytik, interaktionshantering i realtid och leverans av digitala kanaler.

SAS introducerade nyligen SAS Customer Intelligence 360. Detta ger marknadsförare en fullständig kundvy och kan ingå relevanta realtidssamverkan med sina kunder.

Top