sv.onlinewebcreations.com

Apple förbereder byggandet av ett datacenter i Eemshaven. Det rapporterar Dagblad van het Noorden. Microsoft lovade också byggandet av ett datacenter, vilket skulle innebära ett belopp på 2 miljarder euro.

Det som fortfarande ska byggas Microsoft datacenter, som hade funnits länge, måste komma på en affärspark nära Middenmeer. Projektet måste ge 150 till 200 fasta jobb i Nordholland.

Apple blir den näst största användaren bredvid Google av det så kallade datahotellet i Eemshaven. Groningen Seaports Port Authority hanterade en flerårig plan för aktieägarna på fredagen, där ett nytt företag för Eemshaven ingick för 2014. Med det företaget Saturn skulle Apple vara menat.

I bitar från oktober 2012 uppmanas två marknadspartier (med kodnamnen Saturnus och Orange) för en plats på 20 till 40 hektar. Saturn skulle ha velat ta platsbeslut i fjol. Orans identitet är inte känd.

Vad Apple kommer att använda datacentret är inte känt, men Eemshaven är en attraktiv plats på grund av den stabila energiförsörjningen.

Top