sv.onlinewebcreations.com

Utgivare Axel Springer har ett intresse för marknaden för Airbnb-hem. Den relativt små investeringen är avsedd att placera medlingsplatsen i Tyskland på kartan.

En ny typ av marknadsplats försöker ligga i Europa: mellanhänder för semesterbostäder. I Nederländerna känner vi till Micazu som en plats där privatpersoner kan erbjuda tillfälliga uthyrning till semesterfirare, på andra håll i Europa som 9Flats, Wimdu och Airbnb poppar upp.

Den senare kommer från Amerika och försöker bland annat med en väska med riskkapital på 120 miljoner dollar för att locka till sig den europeiska marknaden. I juni 2011 begicks det redan ett litet förvärv i Berlin för att få fotfäste här. Igår meddelade utgivaren Axel Springer att det investerar i Airbnb för att göra platsen i Tyskland större.

Axel Springer gör inga uttalanden om investeringens storlek. Företaget talar om "ett strategiskt marknadsansvar".

Airbnb har hävdat sitt holländska domännamn, men på .nl-sidan utvecklas inte aktiviteter som är specifikt riktade till Nederländerna.

Axel Springer är utgivare av papper och digitala tidskrifter och guider. Företaget försöker uppnå digitala framsteg genom att göra smarta investeringar i Tyskland och på andra ställen i Europa. Det köpte nyligen en visuellt orienterad sökmotor för shoppare, Shopalike.nl. Dessutom är det mede ägare av affiliate-nätverket Zanox och en stor europeisk arbetsklassificerad webbplats.

Airbnb är en förmedlingsplats för sökare och leverantörer av tillfälliga fritidsbostäder. Företaget grundades 2008 och har sedan fått investeringar från välkända finansiärer som Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Jeff Bezos, Digital Sky Technologies, Jeff Bezos och Ashton Kutcher.

Top