sv.onlinewebcreations.com

Tele2 ökar nedladdningshastigheten på sitt nätverk till 60 megabit per sekund. Forskning visar att få hushåll behöver sådana högsta hastigheter.

Nästa månad kommer Tele2 att börja sälja 60/6 Mbps internetåtkomstpaket. Det går genom VDSL2-tekniken. Tjänsten kostar 40 euro per månad, för en tenner extra finns det också telefoni.

Fiberspeed-abonnemanget (med en svag referens till fiberoptiska hastigheter) kommer snart att finnas tillgänglig i medelstora och stora städer. Den kommer att finnas tillgänglig i en tredjedel av holländska hushåll inom två år. För närvarande sökes ingen nationell täckning.

Huruvida och hur många extra TV-kunder företaget hoppas vinna, till exempel, är Tele2 envis. Kvartalsrapporterna rapporterar inte heller hur många TV-kunder det har i Nederländerna.

I slutet av det här året förväntar KPN att de har 800 000 hushåll anslutna till det glasnät som den använder med Reggefiber.

Forskning som utfördes av Synovate för Tele2 visade att för närvarande få holländska människor behöver enorma nedladdningshastigheter. De flesta av dem verkar nöjda med den nu genomsnittliga nationella nedladdningshastigheten på cirka 6 megabit per sekund.

För dyra paket med 20, 60 eller mer än 100 Mbps, behöver högst 11 procent. Nio av tio hushåll har tillräcklig kapacitet för surfing, email och Youtube.

Synovate-studien visar också att 21 procent av nederländska personer hämtar filmer via internet. I genomsnitt handlar det om lite mindre än 2 filmer per vecka, vare sig efter betalning. Titta på TV på nätet, streaming, gör kvart. Denna grupp spenderar 2:22 timmar varje vecka där.

Top