sv.onlinewebcreations.com

Jämförelse webbplats Independer.nl lägger till en ny målgrupp och vill fördubbla sitt kundnummer.

Jämförelseplatsen för finansiella och hälsovårdstjänster startar en reklamkampanj på TV i sommar för att förvärva en ny målgrupp. I första hand fokuseras det bara på bilförsäkring. Målet är att fördubbla sin kundbas på denna punkt. En ny strategi är grunden för detta.

Inspektörer och bekvämlighetssökande

Hittills har företaget endast fokuserat på konsumenter som grundligt granskar försäkringsuppgifterna online och grundar sig på den grunden på en ny policy. Independer kallar denna grupp "inspektörer". I den nya strategin kommer den också att fokusera på gruppen för bekvämlighetssökande. Det här är människor som reagerar mer reaktivt.

Den första serien av reklamfilmer av kampanjen kommer att vara på tv om några månader. Denna åtgärd är avsedd att öka varumärkeskännandet bland de bekvämlighetssökande.

Regissör Ruud Martens: "Meddelandet till tittarna är att vi redan har granskat alla försäkringar och vi förenklar valet för dem". Detta nya synsätt återspeglas redan i hur Independer.nl tar form.

Webbplatsen är anpassad utifrån användarens återkoppling (detaljer). Martens talar om medskapande: "Varje steg publiceras via vår blogg och feedback från besökare tas med i beräkningen i nästa utvecklingsfas. Det är det enda rätta sättet att verkligen uppfinna på ett kundorienterat sätt. Till exempel frågade vi vad de vill se från oss. Vi visar inte bara den nya målgruppen de billigaste produkterna, utan en topplista med produkterna med det bästa pris / kvalitetskvoten. Även vid bestämning av förhållandet har konsumenten en röst ".

Reaktionerna hos de nya kunderna används sedan för att göra en andra TV-reklam. Martens kan inte ge detaljer om detaljerna.

"Som om vi bygger ett nytt företag"

"Det känns som om vi bygger om företaget. Det här nya tillvägagångssättet har konsekvenser för hela företaget, till exempel när du närmar dig kunder. Jag tror att detta kommer att ta 80 procent av vår energi fram till slutet av nästa år ".

Independer.nl medierar årligen vid nedläggningen av 50 000 nya försäkringar. Målet är att öka marknadsandelen från nu 6 procent för 2012 till över 10 procent. Den nya metoden tillämpas först för produktkategorin Bilförsäkring. Detta följs av andra produktgrupper.

Företaget Independer.nl omsatte 17 miljoner euro 2008. Siffrorna för 2009 har ännu inte publicerats. Även om företaget också drabbades av den ekonomiska krisen, till exempel för att färre hus och bilar såldes i allmänhet, registrerades tillväxten. "Men tillväxten var inte, som i tidigare år, mellan 20 och 50 procent. Vi är ett lönsamt företag, säger direktören.

Sedan 2007 har Independer varit NPM_Capital_neemt_Independer.nl för det mesta i händerna på NPM Capital. Förvaltningen och en privatperson har små intressen.

Foto: tbisaacs (cc)

Top