sv.onlinewebcreations.com

Facebook kommer att skicka reklam mellan andra inlägg på anslagstavlan från januari. Metoden fungerar precis som med annonser som nu visas på höger sida av skärmen. Annonsörer kommer snart att kunna kommunicera direkt med kunder på Facebook. Plattformen utför ett antal test med en typ av Call Me-knapp.

Facebook meddelade idag att det också kommer att placera annonser mellan användarnas meddelanden på anslagstavlan, men inte för närvarande på mobiltelefoner. Användaren får också högst ett sponsrat meddelande per dag. Vilket ser då ut så här:

Facebook talar om "sponsrade meddelanden". Under de senaste månaderna har en liten grupp annonsörer redan experimenterat. Annonsörernas synlighet höjs avsevärt, eftersom annonser på sidelinjen lätt kan ignoreras. Irriteringen kan emellertid öka som ett resultat.

Facebook vill inte säga mycket om det nya chattalternativet för annonsörer, och det är inte känt när det kommer att lanseras. Försöken är begränsade till asiatiska chefer på affärssidor.

Nästan alla stora sociala medier plattformar har nu företags sidor, eller sidor där produkter, företag och tjänster kan uppmärksammas. Förutom Facebook har Twitter och GooglePlus också lanserat sådana sidor.

Google introducerade GooglePlus Pages i november och videochatt med konsumenter är möjligt. Så Facebook går inte så långt.

Top