sv.onlinewebcreations.com

I sin nisch (cykling) är den mycket populära online-rasen Rapha mycket hög i vårt socialkrigsforskning. Det adresserar framgångsrikt en ny, kvinnlig målgrupp och ökar därigenom sitt redan höga online-engagemang. Den här gången, den kvinnliga sidan av den tuffa Raphaen.

Framgångsrik i en nisch

När vi började socialkrigsforskningen 2012 var Rapha omedelbart ett varumärke som lockade uppmärksamhet. De kan skapa ett mycket högt engagemang med en relativt liten grupp. Det har samlat en mycket lojal mängde entusiastiska och stolta cyklister runt omkring dem. Rapha lyckas bättre än någon som vädjar till sin kärlek och stolthet för cykling. Vi diskuterade vår kärlek till Rapha förut.

Bo på toppen

Att nå toppmötet är redan en stor framgång, och den här innehavet är ännu svårare. Rapha gör detta genom att knacka in i en ny målgrupp. Det väljer vägen för kvinnors cykling. Cykling har aldrig varit så populär bland kvinnor som nu och Rapha lyckas med detta. Detta år kommer med Women's Road 2015-kollektionen och organiserar en världsomspännande "kvinnas enda" cykeltur.

Rapha Women's 100

I veckan den 10-17 april uppgav vår forskning på Rapha en PTAT-ökning med 137 procent. Detta på en vecka där de mycket eftertryckligt vädjar till sina kvinnliga supportrar. Rapha gör detta med Rapha Women's 100, en årlig cykeltur för kvinnor. Rapha uppmanar kvinnor över hela världen att göra en 100 kilometer cykeltur. Raphaas webbplats fungerar som en samlingsplats, här kan du registrera dig för en rutt eller välja en själv. Genom en intervju med Priscilla Calderon sätter Rapha kvinnan i rampljuset denna vecka.

Ändrar målgrupper

Där många sportmodellmärken fokuserar på sina manliga supportrar hemifrån ser vi nu att olika modesportmärken tar långsamt steg till sina kvinnliga supportrar. Vi såg tidigare att Puma utsåg Rihanna, att Adidas gör det här med Rita Ora. Rapha ser också potentialen hos hennes kvinnliga supportrar och talar dem mycket framgångsrikt.

Top