sv.onlinewebcreations.com

Online donationsportalen Fondsen.org har förvärvat cirka 50 000 euro i donationer sedan oktober, en solid ökning jämfört med de 100 000 euro som den lyckats vinna de senaste tolv månaderna.

Online donation är ett hett ämne i USA, sedan den demokratiska presidentkandidaten Howard Dean lyckades skaffa pengar på 25 miljoner dollar via hans hemsida på kort tid. Hans exempel följs av bland annat den amerikanska konsumentunionen och den demokratiska senatorn Barbara Mikulski.

Företaget som tillhandahöll mjukvaran för online donationer - American Convio - går bra, rapporterar New York Times. Sedan dekanens framgång har den vuxit för 500 000 dollar i ny verksamhet och förväntar sig att fördubbla omsättningen på 7 miljoner dollar under det kommande året. Vinsten är också för Convio.

Under tiden har det också skett en konflikt kring Convio. Konkurrent Kintera säger att Convio har kopierat delar av hans programvara, en påstående om att Convio motsätter sig. Kintera, som förbereder sig för en börsintroduktion, underlättar donering till den demokratiska senator Hillary Clinton och den republikanska Arnold Schwarzenegger.

I Nederländerna är online donation fortfarande främst välgörenhetsdomänen, och politiska partier gör inte mycket med det. Sedan slutet av förra året har 40 välgörenhetsorganisationer som har ett CBF kvalitetsmärke förenats på Fondsen.org-portalen, som Amnesty International, Natuurmonumenten och Röda Korset. Online donation på Fondsen.org har varit möjligt sedan oktober förra året och underlättas av internetföretag DECC i samarbete med systerföretag och betalningsleverantör E-Cumlaude.

Mellan oktober 2002 och oktober 2003 donerades 100 000 euro via Fondsen.org-webbplatsen. Disken står för närvarande på cirka 147 tusen euro. "Under tiden har det gått snabbt", säger Pieter Voeten, VD för DECC. "Med de transaktioner som fortfarande måste lösas, är vi nu på 150 tusen euro." Feeten säger att det förväntar sig att det insamlade beloppet från och med nu kommer att "dubbla varje kvartal", men "amerikanska situationer där miljontals dollar kan samlas in, det kommer inte att hända i Nederländerna så fort." På det totala antalet donationer i Nederländerna - 800 miljoner euro år 2002 - är det förvärvade beloppet från Fondsen.org också ganska litet.

Fondsen.org har nyligen startat ett samarbete med portal MSN, där möjligheten till online donation har lagts till i avsnittet ". Fondsen.org tillhandahåller också information som finns på denna sida och vice versa MSN deltar från den 24 december i en av donationsåtgärderna som fastställts av Fondsen.org. I utbyte mot att ge pengar till ett specifikt projekt, ges MSN-besökare uttryckssymboler som gåvor.

Intressen utanför välgörenhet för DECC: s online donationsmodul är inte så stor än. De två kunderna som fortfarande utnyttjar det är Johan Cruyff Foundation och Bits of Freedom (Digital Civil Rights Movement), som hävdar att de har ekonomiska problem på sin webbplats och ger starka vädjan till givare. - Det tar tid innan det används av andra organisationer, säger Voeten. "Fondsen.org-portalen har bara varit aktiv sedan oktober 2002 och donationen börjar bara påbörjas nyligen."

Nästa steg DECC har tagit på marknaden för online donation är introduktionen av I-Do, en metod för att hantera donation till olika välgörenhetsorganisationer på en central punkt via internet. "Vi ser en permanent kärna som alltid gör en donation, och vi vill erbjuda dessa människor möjlighet att ordna en regelbunden donation online." Detta hjälpte också välgörenhetsorganisationerna, argumenterar Voeten. "De är människor som redan indikerar att de vill hantera sina donationer och kommunikation online, och när välgörenhetsorganisationer inte lyssnar på detta och fortsätter att skicka brev som ber dem om pengar igen, förstör de sin egen marknad."

Top