sv.onlinewebcreations.com

Den nya shoppingplatsen Stribe.nl försöker få fenomenet social shopping i Nederländerna från marken.

På måndag börjar Stribe.nl officiellt med en ny layout. Nu är han fortfarande i en offentlig beta. Webbplatsen har funktioner i en sökmotor för webbbutiker, varumärken och modeartiklar, men länkar personliga element till den.

"I första fasen kan användarna registrera och ange preferenser för varumärken, butiker eller vissa produkter. Baserat på dessa preferenser kan vi ge dem råd, på webbplatsen eller med ett e-mail som vi skickar dagligen, veckovis eller månadsvis ", säger Jeroen Schimmel om projektet han började med sin kollega Ruud van Falier.

Schimmel: "Dessutom kan du skriva in en specifik sökning. Till exempel: D & G väska mellan 30 och 40 euro. Så snart en produkt i sortimentet är tillgänglig skickar vi en varning. Det är faktiskt vår personliga shoppare Eva som skickar varningarna. Hon är personifieringen av sökresultaten ".

Stribe bildades i samarbete med Lectric Groep. Det är ett gemensamt företag, startat i januari i år. Entreprenören som har arbetat på E-village fram till förra våren är tyst om ägarförhållandet.

Webbplatsen vet vilka produkter, varumärken och butiker den måste söka på basis av levererade produktflöden. Pengar tjänar Stribe med reklam på webbplatsen och intäkter från affiliate-annonsering. Dessa är klick-throughs till butikerna där produkterna faktiskt finns på hyllorna.

I ett senare utseende på webbplatsen kommer den sociala komponenten fram. Vid lanseringen måndag kan medlemmar endast följa andra medlemmar. De uttalade preferenserna hos dessa trendsättare beaktas i de råd som ges till en följare.

"När Stribe är klar är det en plattform där konsumenter, varumärken och butiker kommunicerar med varandra. Dessutom kan konsumenterna köpa produkter till rabatterat pris. Detta bör leda till mer trafik till fysiska butiker. Hur gör vi det, säger jag inte ".

Han kan avslöja något med kommentaren: "Groupon är bra för återförsäljare i Amerika. På nätet kan man prenumerera på erbjudanden från butiker i shoppinggatan. Om tillräckligt många personer har anmält sig, kommer kampanjen och därmed de erbjudna rabatterna bara att gälla ".

I första hand fokuserar Stribe bara på kläder och relaterade modeartiklar.

Foto: Pictiurfear (cc)

Top