sv.onlinewebcreations.com

Är det ett stort problem att det fortfarande inte finns någon helhetslösning för spårning av flera enheter? Det visar sig vara lätt. Det verkliga problemet kommer från en annan vinkel.

Förväntningarna var höga när Google lanserade Universal Analytics i början av förra året. Slutligen en lösning för att spåra användare över olika enheter. Även om en annan enhet används för inköpet än under orienteringsfasen kan allt beteende kombineras. Detta gör det tydligare bland annat hur stor påverkan de olika beröringspunkterna på den slutliga konvertering är. Ett steg närmare "den heliga graalen": korrekt tillskrivning.

Ofta tillkännages, men fortfarande ingen lösning

Stor var besvikelsen när det visade sig att spårning över en enhet bara fungerar för användare som identifierar sig, till exempel genom att logga in på webbplatsen. Och inte, som tidigare lovat, för alla besökare. Så det finns fortfarande ingen total lösning tillgänglig. Och det medan det har blivit meddelat så ofta, även av Google.

"Alla vill ha det och det har ofta kallats att det kommer", säger Daniël Markus från marknadsföringsbyrån ClickValue. Universal Analytics meddelades också att byråer som hans som en ram som behövde vara en total lösning. "Det följdes inte bara. Google har lösningen, men det rullar inte ut. Förmodligen är integritetsaspekten fortfarande för känslig. "

Det kan givetvis vara en tillfällig lösning att extrapolera med modelldata. "Om du vet att 50 procent av trafiken använder Chrome och loggar i hälften av det, är data från en fjärdedel av alla besökare därför ganska exakta. Det är faktiskt ett stort prov som du gör som du kan extrapolera med en modell. Den utvecklingen är bara fortfarande väldigt tidigt. "

"Återstår en svart låda"

Är det ett problem för analytiker och till exempel online-spelare som väntade på det? Nej, de är inte vakna till det. För närvarande är problemet och lösningen enligt Markus väldigt enkel: någon måste identifiera sig på så sätt att webbläsaren känner igen användaren. Användare som alltid loggar in kan därför mäta dataöverföringsenheten. "Nackdelen är självklart att det här oftast bara är vanliga kunder. En relativt liten grupp. "

Dessutom finns det mycket mer att lära dig när du experimenterar, säger Markus. "Mitt första råd är alltid att investera extra i mobilannonser och se vad som händer. Om du ser en försäljningsökning eller en ökning av trafiken på andra enheter, vet du att det finns effekter på flera enheter. "

Nej, vad händer mellan en enhet och den andra du inte vet, han vet också. "Det är fortfarande en svart låda, så det finns en viss osäkerhet. Men oavsett hur galen det låter ser jag det som ett lyxproblem. Så länge det inte finns några direkta konkurrenter som har insikten, har ingen nackdel. "Vid ett visst ögonblick har du bara tillräckligt med information för att fatta beslut och stödja mediekostnader, säger han. Jämför det med någon som har feber. "Du behöver inte veta decimaltalet exakt hur hög den febern är att veta att någon är sjuk och att de måste agera."

Företagen förbiser ett mycket större problem

Grotus nämner det problem som uppstår för närvarande på grund av bildandet av datasilo inom företag. Även när det gäller relativt unga onlinebolag skapas nu tre silor. En avdelning ger till exempel extra trafik, den andra mäter vad som händer efter klicket och tredje part registrerar beteende hos befintliga kunder. "Människor fokuserar ofta för mycket på sina egna silor. Ju mer komplexa dessa organisationer blir desto mindre samarbete finns det. Till exempel är antalet annonsörer som har integrerat sitt CRM-system med kampanjhanteringssystem fortfarande begränsat. En datahanteringsplattform där för-försäljningen och eftermarknaden samlas, är till exempel fortfarande skälig för många . "

Detta kommer att leda till problem nu när nästa innovation närmar sig, vilket också löser en stor del av problemet med cross-device tracking. Utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) säkerställer att beteendet för tvärenhet är kopplat till varandra med hjälp av mönsterigenkänning. Det är mycket användbart för personlig personalisering, menar Markus. Men också för tillskrivning. Med alla stora framgångssaker inom tillskrivningsområdet, har Mark AI redan använts. Om en organisation inte kan bryta dessa silor, så finns det ingen korrekt spårning av flera enheter för dessa företag och det vet redan att det inte kan utnyttja dataens fulla potential. "Om du vill göra alla dessa datum handlingsinriktade, så slutar du med AI. Vi kommer till gränsen för vad analytiker kan göra. "

Top